Nieuws

Opening Park Eksterlaer

27/06/2018

Luc Van Maercke (CEO Vooruitzicht), burgemeester Bart De Wever (N-VA) en Deurnes districtsburgemeester Tjerk Sekeris openen het park.

In Deurne is Park Eksterlaer officieel ingehuldigd, een bijna 3 hectare grote groene ruimte waarrond een gelijknamige nieuwbouwwijk wordt gebouwd. Er is onder meer een speeltuin, een lange waterbuffer en een multifunctioneel sportveld voorzien. Het eindresultaat zal de komende jaren van Deurne-Zuid een aantrekkelijke woonbuurt maken. Het ontwikkelingsproject Eksterlaer omvat eengezinswoningen en vier appartementsgebouwen. De wijk wordt autoluw en er komt een ondergrondse parking. De eerste werken zijn reeds gestart.

In het park werden al gras, paden en een waterbuffer van enkele honderden meters lang aangelegd en ook de speeltuigen en een fiets- en voetgangersbrug - een compositiebrug - over het water zijn er al. De bomen worden dit najaar geplant.

“Nu het park aangelegd is, hebben we een mijlpaal bereikt in een buurt die volop aan het herleven is”, vindt burgemeester Bart De Wever (N-VA). “Met de ontwikkeling van Eksterlaer, de werken aan de Herentalsebaan en de Arenawijk, zet de transformatie van Deurne Zuid zich de komende jaren verder.”

 


Bron: GvA

Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elke reproductie dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2publish.be

Terug