Nieuws

Nieuwe tramverbinding

16/09/2017

 

Deurne heeft sinds zaterdag een snelle nieuwe verbinding met het Antwerpse stadscentrum.

Door een nieuwe open helling, die zaterdag officieel werd ingereden, kan tram 10 vanuit Deurne de Reuzenpijp inrijden. “Met een reistijd van tien minuten naar het centrum klopt tram 10 gelijk welk ander vervoermiddel”, klinkt het.

Tram 10, tussen Wijnegem en de P+R-parking Schoonselhof in Hoboken, reed vooralsnog bovengronds over de drukke Turnhoutsebaan en het Koningin Astridplein. Zeker de laatste honderden meters van de Carnotstraat kostten vroeger veel tijd. Zaterdag, in aanwezigheid van directeur-generaal van De Lijn Roger Kesteloot, is een nieuwe open helling officieel in gebruik genomen, waardoor de tram aan de Turnhoutsepoort van de Singel onder de grond duikt en zo aansluiting vindt op de Reuzenpijp onder het drukke traject.

“De verloren tijd is nu verleden tijd. Als je snel in de stad wil zijn, rij je met de auto naar de tramhalte”, zegt directeur Peter Vanwalleghem. “Dit is dag en nacht verschil. De doorstroming is zo enorm veel beter. Het project, van idee tot realisatie, is bovendien op zeer korte tijd uitgevoerd”, vult Antwerps Mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) aan, die zaterdag zelf even aan het stuur van een tram zat. Door de ingebruikname kunnen reizigers opnieuw tram 10 nemen op de Turnhoutsebaan in Deurne. De haltes Hof ter Lo, Cogelsplein, Lunden, Venneborg en Schotensesteenweg worden opnieuw bediend. Het betekent ook het einde van de omleiding langs de Herentalsebaan.

Bron: www.madeinantwerpen.be


Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elke reproductie dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2publish.be

Terug