Nieuws

Opening Regatta Urban sports park

28/06/2019

De stad heeft een nieuw sport- en speelpark aangelegd aan de wijk Regatta in Linkeroever, die werd ontwikkeld door Vooruitzicht. Het park heeft een oppervlakte van 17 000 m² en is bedoeld voor alle leeftijden. Het heeft niet alleen een speeltuin voor de kleinsten, maar daarnaast vooral een zone voor tal van urban sports.

Schepen voor openbaar domein Claude Marinower: “Met het urban sports park willen we het bruisende karakter van de nieuwe Regattawijk ondersteunen. Het doel is om een ontmoetingsplaats te zijn waar jong en oud zijn gading vindt.”

Het nieuwe speel- en sportterrein ligt in de wijk Regatta op Linkeroever en wordt begrensd door de Blancefloerlaan, het perceel van de sporthal, de voormalige Combori-loods, de Aalscholverlaan en de Hugues C. Pernathlaan. 

Sport en spel op maat van de buurt

De aanleg van een openbare ruimte met groenvoorzieningen en sport- en spelinfrastructuur maakt deel uit van de ontwikkeling van de wijk Regatta. Eind 2017 werden de buurtbewoners bevraagd naar wat zij verwachten van een sport- en speelterrein aan de wijk Regatta. Hier werd rekening mee gehouden bij de uitwerking van het definitief ontwerp voor het terrein.

 Vanaf de zomer van 2019 kunnen er de volgende sporten worden uitgeoefend:

  • Pumptracking: de stad legde het allereerste openbare en permanente pumptrack aan van België. Je kan hier met de fiets, de step, rolschaatsen of skates over het parcours crossen door middel van pompende bewegingen.
  • Calisthenics: fitnessen in de open lucht, alleen of met vrienden.
  • Freerunning: uniek in Antwerpen is deze permanente, openbare, outdoor freerunning space.
  • Voetvolley: ook uniek in Antwerpen.
  • Basket: aan een basketpaal met vier ringen.
  • Petanque: op de permanente petanquebaan.
  • Pannavoetbal en gewone voetbal.

 “Als stad Antwerpen willen we ons met Sporting A profileren als dé Urban Sportstad van de Benelux”, zegt schepen Nabilla Ait Daoud. “In dit nieuwe park aan Regatta leggen we ook het accent op deze nieuwe, trendy sporten als BMX, skaten, streetfitness, freerunning en panna. Door sportinfrastructuur op maat van tieners, maken we van hangjongeren beweegjongeren. We hebben echter ook aandacht voor de kleinere kinderen en alle generaties in dit sportief speelpark, zodat iedereen zich er thuis kan voelen.”

Naast een groot groen plein met bomen zijn er kleine sportveldjes aangelegd zodat de verschillende sporten tegelijk kunnen worden beoefend. Op vraag van de bewoners zijn er ook speel- en sportvoorzieningen geschikt voor kleine kinderen. Er is een aparte speeltuin voor kinderen tot zes jaar. Ook de piste om te skaten of te steppen heeft een groot vlak stuk om te leren fietsen en het freerunning-gedeelte is multifunctioneel en geschikt voor kleine kinderen om bijvoorbeeld verstoppertje te spelen of erdoor te kruipen. Ten slotte zijn er op vraag van de bewoners ook een petanquebaan en rustige zitplekken.

Wijk Regatta

De stad en Vooruitzicht werken al langer aan de vernieuwing van Linkeroever en de gloednieuwe woonwijk Regatta. intussen zijn de meeste nieuwbouwwoningen er bewoond.

Waar vroeger een verlaten vlakte tussen de Blancefloerlaan en het zeilmeer Galgenweel was, werd een bruisende wijk aangelegd. Naast nieuwe woningen krijgen inwoners en bezoekers er ook tal van sport- en recreatiemogelijkheden bij. Het Regatta urban sports park is er daar één van.

 Meer informatie over het project is te vinden op: https://www.regatta.be/

Terug