Nieuws

Fietsbrug over Schelde

26/06/2018

Een impressie van de nieuwe fietsersbrug over de Schelde die samen met extra kilometers overkapping van de ring wordt gepland. ©Team West (OMGEVING, De Urbanisten en NEY)

Er komt een fietsbrug over de Schelde.  Dat werd bekend gemaakt tijdens de voorstelling van de mobiliteitsplannen voor Antwerpen.  Daar werd ook de volgorde van de overkappingsprojecten voorgesteld.

Het politiek stuurcomité heeft een selectie gemaakt van 18 overkappings- en leefbaarheidsprojecten voor de Antwerpse ringzone, samen goed voor een bedrag van 1,25 miljard euro. Dat bedrag is vorig jaar toegezegd door Vlaanderen, de Stad Antwerpen en de Antwerpse haven.

Met het oog op een vernieuwde mobiliteit waarmee nog slechts 50% van de verplaatsingen met de wagen zou gebeuren, is een vlotte connectie nodig tussen Linker- en Rechteroever. Daarom voorziet Antwerpen ter hoogte van de Kennedytunnel een Scheldebrug die beide oevers dichter, vlotter en comfortabeler bij elkaar brengt. Het  is  de  ultieme voltooiing  van  het  fietsnetwerk.  Zo  kan  men  op  nog  geen  20  minuten  ononderbroken  fietsen  van  Linkeroever  tot  het  Centraal  Station. Daarnaast verbindt de Scheldebrug de fietsostrade vanuit Gent met Antwerpen.

Bron: ATV

Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elke reproductie dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2publish.be

Terug