Nieuws

Nieuw park op Linkeroever

18/09/2015

 

“Volgend voorjaar start projectontwikkelaar Vooruitzicht met de aanleg van het tweede en laatste deel van het Galgenweelpark.” Dat zei Luc Van Maercke, gedelegeerd bestuurder van Vooruitzicht gisteren tijdens de eerstesteenlegging van de wooncomplexen aan de oever van het Galgenweel, het grootste zeilmeer van Vlaanderen.


“Zenith is, hier op Linkeroever, ons meest exclusieve project tot hiertoe”, zegt Van Maercke. “De ligging aan het park en aan het water, zo dichtbij een bruisend stadscentrum is uniek en erg gewild. We zijn heel blij dat het project al voor 75 procent is verkocht, met de laatste appartementen zelfs nog volop in aanbouw.”


Schepen van Stadsontwikkeling Rob Van de Velde (N-VA) is erg blij met het Galgenweelpark. “De voormalig verwilderde site kent een ware heropleving sinds de realisatie van fase 1, die ongeveer 2 hectare groot is”, zegt Van de Velde. “Het park is nu al een van de mooiste ontspanningsparken van Antwerpen. Je hebt hier een uniek uitzicht op onze metropool en de idyllische zeilbootjes.”


“Het park is ontworpen door het gerenommeerde Milanese landschapsbureau Secchi & Vigano”, zegt Van Maercke. “Er liggen pontons aan het water. Er is een speeltuin voor kinderen van 0 tot 3 jaar en een Finse looppiste. In fase 2 zal een speeltuin voor kinderen van 3 tot 12 jaar ingericht worden. Er komt ook een sportveldje en een glooiend terrein met uitkijkheuveltjes om nóg meer te kunnen genieten van het spectaculaire uitzicht. De werken zullen 7 à 8 maanden in beslag nemen en zullen afgerond zijn voor de bewoners van Zenith III en IV hun intrek nemen in hun nieuw appartement. Het park, in totaal 12 hectare groot, wordt na voltooiing overgedragen aan de stad die zal zorgen voor het verdere onderhoud.” (FM)

Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elke reproductie dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2publish.be

Terug