Nieuws

Wonen in een ééngezinswoning in de Regattawijk

14/05/2024

Rustig wonen in een kindvriendelijke wijk op een boogscheut van Antwerpen

Evi woont met haar gezin sinds de zomer van 2020 in de Regattawijk op Linkeroever. Een verrassing, want Evi wilde helemaal niet op Linkeroever gaan wonen. Hoe ze hier dan toch terecht kwam en hoe het haar bevalt, ontdek je in dit interview!

Wonen op Linkeroever?

“Wij woonden in een gelijkvloers appartement met een tuintje in Hoboken, op wandelafstand van mijn ouders en deden verder bijna alles met de fiets.Toen we begonnen aan onze zoektocht naar een gezinswoning stelde mijn man voor om eens op Linkeroever te kijken in de Regattawijk van Vooruitzicht. Ik stond er heel weigerachtig tegenover, moet ik toegeven, Linkeroever was voor mij “over ‘t water” en leek heel ver van ons leven in Hoboken,” lacht Evi.

Tot ze op een zonnige lentedag de fiets nemen en door de fietserstunnel de Schelde oversteken en aan het Galgenweel bovenkomen. “Het zonnetje scheen, op het Galgenweel waren zeilboten aan het varen en een gevoel van rust overviel me meteen. Het was er zalig! We fietsten door de wijk en zagen veel verschillende woningen, een toffe speeltuin met skatepark aan het begin van de wijk en dat allemaal op wandelafstand van de prachtige omgeving van het Galgenweel. Ik was meteen verkocht,” gaat Evi verder. 

De ideale gezinswoning

“We maakten een afspraak bij Vooruitzicht en mochten onze wensen doorgeven. Ik wilde een woning met drie slaapkamers en een zuidgerichte tuin. De verkoper stelde ons een woning voor die al onze wensen afvinkte en meer: een open keuken met keukeneiland, 3 slaapkamers, een ruime badkamer, een bureauruimte en een berging op elk verdiep” vertelt Evi. 

“We beslisten ervoor te gaan en bevestigden onze aankoop. Tijdens het proces werden we regelmatig op de hoogte gehouden van de status en mogen we onze keuzes voor de vloeren, keuken en badkamers doorgeven. Wanneer we de sleutel krijgen in 2020 is ons eerste kindje één jaar oud en ben ik zwanger van ons tweede zoontje. Het ideale moment om te verhuizen!”

Een veilige buurt voor opgroeiende kinderen

“Intussen wonen we nu bijna vier jaar in deze wijk en vinden we dit echt ideaal wonen. Onze buren zijn ook allemaal gezinnen met jonge kindjes, wat maakt dat het in de zomer zoete inval is van buurkindjes die via het weggetje achter onze tuintjes bij elkaar binnenlopen. Ook trekken we regelmatig naar de speeltuin met skatepark in de wijk. Wandelen met de hond is altijd een mini-vakantie door de rust die wandelen aan het Galgenweel met zich meebrengt.” 

“Ook de vele autoluwe straten in de wijk maken het hier ideaal wonen met opgroeiende kindjes. Ze kunnen gewoon voor de deur fietsen en ravotten, zonder dat we ons zorgen moeten maken over druk doorgaand verkeer. Ik wist niet hoeveel rust me dat zou brengen,” gaat Evi verder. 

Op een boogscheut van Antwerpen

“Hoewel er intussen heel wat mensen en gezinnen in de wijk wonen, is het hier heel rustig wonen. De Colruyt in de wijk is een enorme meerwaarde, want we doen gewoon te voet onze boodschappen. De auto gebruiken we dan ook bijzonder weinig, aangezien we vrijwel alles met de fiets kunnen doen. Mijn kantoor is op Linkeroever, en als ik afspraken in Antwerpen heb, neem ik gewoon de fiets en steek in de Schelde over met de overzetboot, via de voetgangerstunnel of de fietserstunnel. Is het toch te slecht weer? Dan stoppen er verschillende trams aan de Regattawijk die allemaal richting Antwerpen gaan. Mogelijkheden genoeg dus! Ook in het weekend trekken we regelmatig met de bakfiets of tram naar de stad. Zo staan we op twintig minuten in de Zoo van Antwerpen.”


Ook rustig wonen in een kindvriendelijke wijk op een boogscheut van Antwerpen? Ontdek de beschikbare woningen hier.

Terug