Nieuws

Linkeroever beschermt zich tegen toekomstige overstromingen met groene wandelpromenade

23/05/2023

Stad Antwerpen verhoogt haar dijken om mogelijke overstromingen in de toekomst te voorkomen. Zo zullen de Scheldeboorden aan beide oevers opgehoogd worden. Daarna komt er op de verhoging van Linkeroever een nieuwe wandelpromenade langsheen de Schelde waar recreatie en natuur hand in hand gaan. In een indrukwekkend Masterplan onthult de stad de groene promenade waar wandelaars de volle zes kilometer kunnen afleggen, van het Sint-Annabos tot de grens met Burcht.

Wat is het Masterplan?

Het definitief Masterplan is een ontwerp van ontwerpteam Bureau Bas Smets. Het klimaatrobuust plan schenkt in de eerste plaats aandacht aan de creatie van een gevarieerd landschap, het maken van een doorlopende, toegankelijke oever en het ontwikkelen van een levendig park. De landschapsarchitect maakt deze ambitie waar door maximaal in te zetten op de opslag van water en het creëren van koelteplekken. Slingerende paden hechten het zes kilometer lange park met multifunctioneel gebruik aaneen.

 

Linkeroever, Leukeroever, Lieveroever

Zo wordt ook voor de bewoners en bezoekers van Regatta een doorlopende wandeling langs de Schelde mogelijk. Een extra troef dus voor de Regattawijk, het grootste stadsuitbreidingsgebied van Antwerpen, ideaal gelegen tussen water en groen.

Bovendien komt er – net zoals bij het voorontwerp – bij verdere uitwerking van de concrete deelprojecten een werkatelier, waar bewoners en andere betrokkenen uit de buurt mee inspraak krijgen over de plannen.

Meer weten over wonen op Linkeroever? Aarzel niet om ons te contacteren of neem een kijkje naar het aanbod hier.

Bron

Terug