Veelgestelde Vragen over Vastgoed

Onze adviesrubriek

Bent u op zoek naar een alternatief voor uw spaargeld? Heeft u vragen over investeren in vastgoed? Vooruitzicht neemt voor u al die bekommernissen weg en onze adviseurs investeringsvastgoed bekijken samen met u wat voor u optimaal is.

Kan ik met vastgoed mijn vermogen plannen?
05/01/2018

Maar wat als een van de beide partners overlijdt? Een confronterende gedachte, waar u best van in het begin rekening mee houdt. Hoeveel successierechten zal u moeten betalen? Hoe zal uw vermogen worden belast? Worden roerende en onroerende goederen op dezelfde manier behandeld? Is het zinvol om uw kinderen hier reeds bij te betrekken? Ook op deze vragen kan onze specialist u alle antwoorden geven.

Welke voordelen heb ik dan fiscaal?
04/01/2018

Koopt u best privé of via een vennootschap? Is een krediet interessant voor u? Kan u de btw recupereren? Worden uw huurinkomsten belast? Zo ja, op welke manier? U betaalt liever geen onnodige belastingen? Als u het antwoord op al uw fiscale vragen kent, weet u meteen op welke fiscale voordelen u recht heeft. Wij staan u bij met het juiste fiscale advies, zodat u weet welke voordelen op u wachten.

Kan vastgoed zorgen voor mijn pensioen?
03/01/2018

In 2014 bedroeg het gemiddelde wettelijke pensioen 2.227 € voor een ambtenaar, 1.030 € voor een werknemer en 569 € voor een zelfstandige. Huurinkomsten kunnen een welkome aanvulling zijn op dit wettelijke pensioen, temeer omdat de pensioenen meer en meer onder druk komen te staan. Behoud uw levenskwaliteit van vandaag, investeer in de woningen van morgen. Begin vandaag al met de voorbereiding van uw eigen pensioenplan. Contacteer ons voor een plan op maat.

Zal mijn investering in vastgoed renderen?
02/01/2018

Wie het slim aanpakt, kan rekenen op een hoogstaand huurrendement met een aantrekkelijke meerwaarde. Nieuwbouw biedt u deze meerwaarde, aangezien nieuwe woningen aan alle energie- en ventilatienormen voldoen. Daarnaast zal u de eerste jaren weinig of geen extra kosten moeten maken omdat alles tiptop wordt opgeleverd.

Is investeren in vastgoed veilig?
01/01/2018

U bent op zoek naar een veilige belegging die meer opbrengt dan het klassieke spaarboekje? Dan is vastgoed de perfecte oplossing. Ondanks de financiële crisis van de voorbije jaren heeft de Belgische vastgoedmarkt stand gehouden en het potentieel blijft toenemen. Onze grootsteden zullen een spectaculaire demografische groei  kennen, met Antwerpen en Brussel als koplopers.