Nieuws

Mét aparte thuiswerkplekken in living of slaapkamer: Regattawijk krijgt er 170 nieuwe woningen bij

16/06/2021

 

De Regattawijk op Linkeroever is alweer aan een nieuwe fase toe. Projectontwikkelaar Vooruitzicht is gestart met de verkoop van ‘Castor’, het zevende bouwveld binnen het geheel. Goed voor 76 huizen en 94 appartementen. Met een leuke nieuwigheid: thuiswerkplekken. Die worden ingepast in livings of slaapkamers.

De eerste steen van de Regattawijk tussen de Blancefloerlaan en het Galgenweel is tien jaar geleden gelegd. Uiteindelijk zal de wijk 2.100 woningen tellen. Dan kom je vlot aan 4.500 à 5.000 bewoners. De duizendste woning is inmiddels verkocht.

Nieuwe trends

Dat de coronapandemie voor nieuwe trends heeft gezorgd, zien we ook bij Regatta. “We merkten dat er steeds meer vraag naar thuiswerkplekken kwam”, zegt Colin Sewalt, commercieel directeur van Vooruitzicht. Waar het kon, lieten we door AWG Architecten zowel in huizen als appartementen een alternatief plan maken. Je kunt het je best voorstellen als een soort nis, zonder deur, waarbij je vertrekt van ruimte voor een bureau en een stoel. Voor appartementen met een grote tweede slaapkamer was dat geen probleem. Mensen die liever geen ruimte prijsgaven in een slaapkamer, konden kiezen voor een plek in de woonkamer.”

De 76 huizen zijn gemiddeld 150 vierkante meter groot en hebben elk een eigen tuin. De grootte van de 94 appartementen, verdeeld over zes gebouwen van drie verdiepingen, varieert tussen 65 en 150 vierkante meter. Je hebt in die flats de keuze uit 1, 2 of 3 slaapkamers.

Corona heeft woningen met tuin en terras populairder dan ooit gemaakt. Sewalt ziet dat ook Linkeroever daar profijt uit haalt. “Het wordt stilaan een A-locatie. Antwerpse huizenjagers zoeken iets betaalbaars met een tuin op wandel- en fietsafstand van het stadscentrum. Bovendien komt er een fietsbrug over de Schelde. Toch betekent dat niet dat we dan qua prijs gaan óvervragen. Voor de appartementen beginnen we aan 198.500 euro, zonder BTW en kosten.

"Linkeroe­ver wordt een A-locatie. Antwerpse huizenja­gers zoeken iets betaal­baars met een tuin op wandel- en fietsaf­stand van het stadscen­trum. Bovendien komt er een fietsbrug over de Schelde."

- Colin Sewalt (Vooruitzicht)

Bakkers en slagers

Voor de nieuwe ontwikkeling gaat Vooruitzicht ook op zoek naar bakkers, slagers, horeca-uitbaters en kappers. Kandidaten kunnen zich melden via verkoop@vooruitzicht.be

De eerste bewoners moeten normaal gezien in 2023 hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe stek.

Bron: hln.be

 

Terug