Nieuws

Staycation Hei-mwee

02/08/2020

Je hoeft niet ver te reizen om te genieten. Wie deze zomer wil gaan voor de rustige aanpak in eigen land, of zelfs in eigen stad, vind zijn gading zeker in Turnhout.
Een wandeling, een fietstocht, een bezoekje naar de speeltuin. Langs het water of in het groen. Er is heel veel te ontdekken in deze stad, zoals een grote stadsboerderij waar iedereen altijd welkom is om mens, dier en natuur te ontdekken.

In 2008 kocht de stad een oude stadshoeve vlakbij de Heizijdse Velden en renoveerde deze tot stadsboerderij die een kinderboerderij combineert met een zorgboerderij. Wat mag je hier verwachten? Kweektuinen waar je op ecologische manier je eigen fruit, groentjes en kruiden kan telen. Pluktuinen, kruidentuinen en natuurlijk veel groen en ruimte om te ontspannen of te picknicken.

Zin in een familiefeest midden in het groen, omringd door bloemen en grassen? De stad geeft de mogelijkheid om privé activiteiten te organiseren in de stadsboerderij waar je ook gebruik kan maken van de houtoven. Laat die pizza’s en zomer barbecues maar komen!

Stap op je fiets en ontdek wat deze stadsboerderij te bieden heeft. Voor meer informatie kan je altijd terecht op de website van de stad Turnhout, https://toerismeturnhout.turnhout.be/stadsboerderij-2

Terug