Nieuws

Nieuwe Technologie Campus

05/05/2018

Nieuwe Technologie Campus

ANTWERPEN/LIER/KONTICH – Op de voormalige site van Gazet van Antwerpen, naast het huidige Mediahuis, waar ook de redactie van Made in Antwerpen zich bevindt, komt 66.500 m² bijkomende kantoorruimte. De Lierse projectontwikkelaar Groep Bouwen zal het project Campus West realiseren. IT-bedrijf Cronos uit Kontich wordt de eerste gebruiker.

De Lierse projectontwikkelaar Groep Bouwen kocht de terreinen van ongeveer 7 hectare op Linkeroever in 2015 van De Vlijt. De projectontwikkelaar koos voor deze locatie vanwege haar strategische ligging naast één van de drie belangrijkste knooppunten van de toekomstige Oosterweelverbinding.

In 2010 werd Ruimtelijk Uitvoeringsplan Katwilg goedgekeurd waardoor op dit terrein meer dan 130.000 m² kantoren en 20.000 m² bedrijfsruimte zou kunnen gebouwd worden. Om nieuwe, flexibele en moderne kantoren uit te tekenen binnen een strak stedenbouwkundig kader, werd POLO Architects uit Antwerpen aangesproken. Het toegestane bouwvolume werd gehalveerd van 130.000 m² naar 65.000 m², waar op termijn 6.000 mensen kunnen werken.

Cronos is eerste huurder

Projectontwikkelaar Groep Bouwen zal de kantoren op Campus West verhuren. IT-bedrijf Cronos is de eerste huurder. Het bedrijf heeft op dit moment meer dan 5.000 medewerkers, waarvan de meeste op dit moment in Kontich werken. Cronos ziet het kantoor op Campus West als een poort naar Oost- en West-Vlaanderen en het potentieel aan IT’ers dat daar aanwezig is.

Tussen de gebouwen komt een groene ruimte van 20.000 m², waar er onder meer plaats zal zijn voor buitenactiviteiten, food trucks en een outdoor-auditorium met meer dan 200 plaatsen. Het bouwproject zal vier à vijf jaar in beslag nemen en vergt een investering van 150 miljoen euro.

Bron: GvA

Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elke reproductie dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2publish.be

Terug