Nieuws

Nieuwe rijbaan E17 richting Antwerpen in gebruik vanaf 30 oktober

21/10/2021

 

Een jaar geleden startten de werken aan de Oosterweelverbinding met de volledige vernieuwing van de E17 tussen complex Zwijndrecht en het knooppunt Antwerpen-West (E17 x R1). In een eerste fase werd de rijbaan richting Gent vernieuwd. In mei 2021 werd die nieuwe rijbaan in gebruik genomen en ging de vernieuwing van de E17 richting Antwerpen van start. Je rijdt hier momenteel in beide rijrichtingen over de nieuwe rijbaan richting Gent. 

Vanaf zaterdag 30 oktober kan het verkeer ook de nieuwe rijbaan richting Antwerpen in gebruik nemen.


Fasewissel in de nacht van 29 op 30 oktober

Richting Antwerpen:

  • 21u - 01u: Je rijdt over één rijstrook op de rijbaan richting Gent;
  • 01u - 08u: Je rijdt over één rijstrook op de nieuwe rijbaan richting Antwerpen;
  • Vanaf 08u: Drie rijstroken beschikbaar richting Antwerpen. De linkse rijstrook is nog versmald en hier zal een tonnagebeperking van +3.5 ton gelden.

Richting Gent:

  • 21u - 00u30: De omleidingsweg van de E34 naar de E17 sluit tijdelijk rechtstreeks aan op de E17. Afrit naar Zwijndrecht afgesloten. Omleiding via de keerbrug in Kruibeke;
  • 21u - 03u: Oprit Zwijndrecht richting Gent afgesloten. We leiden om via de Pastoor Coplaan, Dorpstraat, Kruibeeksesteenweg, Krijgsbaan en oprit 16 Kruibeke;
  • 21u - 08u: Je rijdt over één rijstrook op de rijbaan richting Gent.
  • Vanaf 8u: Drie versmalde rijstroken beschikbaar.

In de nacht van 29 op 30 oktober wordt in Zwijndrecht de oprit richting Gent en de uitrit voor verkeer komende van de E34 tijdelijk afgesloten. De afgesloten oprit richting Gent wordt dan omgeleid via de Pastoor Coplaan, Dorpstraat, Heirbaan, Kruibeeksesteenweg, Krijgsbaan en oprit 16 in Kruibeke. De afgesloten uitrit voor verkeer van de E34 naar Zwijndrecht wordt omgeleid via de keerbrug in Kruibeke. 

Vernieuwing middenberm tot eind november

Tussen 30 oktober en eind november wordt in deze zone nog een deel van de middenberm vernieuwd. Wanneer deze werken zijn afgerond wordt het voor verkeer van de E34 naar de E17 terug mogelijk om rechtstreeks aan te sluiten op de E17 net voorbij Antwerpen-West. De route via de oprit in Zwijndrecht is vanaf dan verleden tijd. Ook zullen alle rijstroken tussen Antwerpen-West en Kruibeke vanaf eind november terug hun volwaardige breedte krijgen.

In de richting van Gent wordt de afrit in Zwijndrecht eind november ook terug afgesloten voor het afwerken van de zuidelijke verbindingsweg. Je rijdt dan zowel van de Kennedytunnel, als van de E34 om via de keerbrug in Kruibeke tot wanneer we in april de noordelijke verbindingsweg in gebruik nemen.

Langs de rijbaan richting Antwerpen wordt eind november met de bouw van de geluidsschermen tussen complex Zwijndrecht en Antwerpen-West gestart.

Terug